Up And Quicks ägare sopade till Lindqvist

  • Paris: Anders Lindqvist råkade ut för ett mycket otrevligt intermezzo på Vincennes’ tränarrum igår eftermiddag. Helt plötsligt dök Up And Quicks ägare Philippe Delon upp och delade ut en rejäl höger som träffade den vänstra tinningen på Anders. Som tur var hann Lutfi Kolgjini till undsättning så att bråket kunde avstyras.

Anders Lindqvist satt tillsammans med några tränarkollegor på tränarrummet för att se en repris. Det var då en av Frankrikes största hästägare, Ecurie Quick Stars Philippe Delon, helt oväntat dök upp och utdelade sin smocka.Anders Lindqvist blåcklocka 2

Tumult utbröt. Anders ilsknade till och var på väg till en motattack när Lutfi Koljini, och en italiensk tränarkollega, gick emellan och avstyrde bråket.

– Som tur var fick jag hjälp av italienaren, annars kunde det ha blivit fullt slagsmål, säger Lutfi.

Dagen efter sitter Anders Lindqvist, lugn och samlad, på sitt kontor i borgen på Grosbois. Med en blåklocka vid vänstra tinningen kommentarer han gårdagens händelse.

– Det var nog räddningen att Lutfi och hans vän kom till undsättning, annars vet jag inte vad som hade hänt. Det är sällan jag blir riktigt arg, men igår blev det jag det. Och eftersom jag är betydligt större än Philippe Delon hade jag nog brottat ned honom ganska enkelt, säger Anders.

Philippe Delon, 65, är en av Frankrikes mäktigaste hästägare. Han har genom åren haft flera topphästar och bland andra anlitat svenskarna Björn Lindblom och Åke Kristoffersson som tränare. Den mest kända av Delons hästar är fjolårets Prix d´Amerique-vinnare Up And Quick.

Igår kom Up and Quick bland de sista i mål och hästen har inte vunnit sen han vann Prix de Paris för ett knappt år sedan. Naturligtvis var det en besviken Philippe Delon som kom till tränarrummet efter loppet.Anders Lindbist blåkocka

– Jag vet faktiskt inte varför Delon gav sig på mig, jag har aldrig gjort honom något ont, säger Anders.

  • Lutfi Kogjini skulle egentligen ha åkt hem till Sverige igår. Istället tog han idag bilen ut till Normandie.

– Eftersom köpet med den gård jag ville ha har gått i stöpen har jag fått tips på tre andra gårdar jag skall titta på. Därför blir jag kvar ytterligare några dagar, säger Lutfi.

Däremot är Mosaique Face på väg hem till Sverige. Det blir ingen mer start i Frankrike för hans del.

– Hästen har ingen form, så enkelt är det. Därför har han fått resa hem, säger Lutfi. DSC06491

Även norske Support Justice kommer att åka hem. Tränaren Geir Vegard Gundersen har blåst av satsningen på Prix de France om knappt två veckor sedan.

– I morgon kör jag bussen med hästen hem mot Oslo. Vi kommer nog tillbaka nästa år, men då blir det ett annat upplägg, sa Gundersen i bilen på väg mot tävlingarna på Vincennes tidigare idag.

Nu hoppas Geir Vegard att Support Justice skall kunna vara med i Olympiatravet på Åby.

Till sist: Gårdagen blev rena mörkret för Peter G Norman. Hans Fortuna Sund slog ur kusken Dominik Locquenuex några minuter innan starten i Prix Helen Johansson. Fortuna Sund kom lös och skenade runt banan. Tyvärr skadade sig hästen så illa att framtiden är oviss. Hon slet sönder en sena och opererades idag på hästkliniken på Vincennes.

LP