Bold Eagles ägare köper Buzz Mearas

  • Igår hyllades Buzz Mearas efter segern i V75 i Kalmar. Det pratades till och med i TV4 om att femåringen kan vara en häst för Elitloppet. Det blir dock i så fall inte i Lutfi Kolgjinis regi. Enligt uppgifter ikväll är Buzz Mearas såld till Frankrike.

Buzz Mearas är en av Sveriges mest intressanta hästar just nu. Han avslutade fjolåret med att vinna Axel Jensens minneslopp på Bjerke i november. Buzz Mearas vann då på 1.10,4a/1609 meter.Pierre Pilarski

Under 2015 vann Buzz Mearas sex lopp och sprang in drygt 1,3 miljoner kronor. I lördags inledde hästen året med en enkel V75-seger i Kalmar med Adrian Kolgjini i sulkyn.

Enligt uppgift är det ägarna till Bold Eagle, med Pierre Pilarski (bilden) i spetsen, som nu köper Buzz Mearas.

Naturligtvis handlar den här affären om stora pengar, även om Buzz Mearas är en valack. Runt fyra miljoner kronor lär ägaren, Väsjö Fastighets AB i Stockholm, få för sin häst.

Till sist: Enligt de uppgifter jag fick igår skulle Buzz Mearas tränas av Sébastien Gurato som även tränar Bold Eagle. Så blir de inte. Trav 365 uppger idag att den svenske hästen skall gå till Vincent Lacroix.

LP