Travsport

januari 12, 2018

Olika sporter i landet finns det gott om, både sporter där en själv får jobba och utföra och sporter där en själv inte drar det tyngsta lasset. Ett exempel på det senare är travsport. Travsport är något där det egentligen är hästarna som gör arbetet, människokraften som är med och styr gör just det, styr och dirigerar hästen. Sedan finns det grenar inom travsporten som är mer eller mindre krävande även för människan. Men även om hästen gör det mesta på plan så ligger det ändå hård träning bakom för personerna runt om. Hästen skall tränas, den skall äta rätt och skötas om. Så människokraften och hästkraften gör halva jobbet var.

Travlopp

Hästar är populärt, inte minst att spela på. Varje vecka nästa året runt finns det olika travlopp att spela på. Det skall gissas vem som vinner i de olika loppen för att få en rad med olika många rätt beroende på vad det är som har spelats på. Travloppen lockar även stor publik, detta till alla olika arenor som finns, både stora och små. Det är även spridd ålder på dem som kommer och tittar, allt från barn till vuxna.

Stall finns det gott om, några äger sina hästar själv och andra kan hyra dem och då också hyra en stallplats där hästen kan bo. Det går även att köpa en andel i en travhäst. Med detta så kommer en del av vinsten att utbetalas om hästen skulle vinna några prispengar på något lopp.

Att rida är även en stor fritidssyssla för många människor. Då stall finns att tillgå så är det många som rider som hobby. Till detta brukar det även ingå att lära sig sköta om både häst och stall, vilket är bra att börja med som barn då det blir ett lärande om ansvar.