Löpning

december 25, 2017

För att tala om stora sporter så finns det några stycken att nämna, dels inom lagsport men även som individuell sport. Sedan finns det många sporter som finns på professionell nivå och sporter som enbart är en fritidssyssla. Benämning sport kan ha olika innebörd för alla människor, det finns inget rätt eller fel med detta.

Att springa

Något som är en sport på både hobbynivå och på professionell nivå är helt klart löpning. Det är något som utförs av väldigt många människor och detta i många olika former. Löpning är lätt att ägna sig åt då det enbart behövs ett par löparskor för att sedan ge sig iväg utanför dörren. Några springer på asfalt medan andra föredrar underlag så som grus. Oavsett vilken form så är det något för alla, så länge intresset och motivationen finns.

Löpning kan ske i olika hastigheter, det behöver ej gå fort för att kallas löpning. Alla springer på sin nivå de finner lämpliga för en själv. De tävlingsinriktade personerna som löper tävlar ofta mot sig själv. De kan ta tid på en viss sträcka för att sedan försöka få en bättre tid nästa gång. Alla sätt är bra för att motivera sig själv och för att hålla intresset uppe.