Vinter inomhus

november 4, 2017

Vintersporter kan locka många men samtidigt vara avskräckande för andra. De som ej lockas av vintersporter är mest troligt inte bekväma med kylan. Vinter kopplas oftast ihop med kallt och snö, något som inte uppskattas av alla. Det är dock bra att försöka vidga alla människors vyer, att informera om att vintersporter ej behöver handla om just kylan. Många sporter sker inomhus och dessutom behöver det ej heller vara kallt. Vintersporter är så mycket mer än skidor och skridskor.

Vintersport inomhus

Vilka vintersporter kan då utföras inomhus? Ishockey är en klassisk sport som kan utföras inomhus, för de som är anmäld i en förening sker regelbundna träningar och för de som vill spela på fritiden så finns det tillfällen som alla är välkomna till. Enbart skridskoåkning kan utföras på planer som också finns under tak.

Curling är en sport som inte är så stor, men för de som känner till sporten och är bekant med den vet att ett klot ska skickas iväg på isen. Curling spelas med två motståndarlag. Detta är dock inte en kylig sport i den meningen, den kan spelas i T-shirt, vilket är vanligt att se under mästerskap på TV:n. Det finns klubbar som anordnar denna sport och alla brukar erbjuda att prova på detta vid ett tillfälle för de som är nyfikna.

Det byggs mer och mer inomhushallar där vintersporter skall kunna utföras. Då klimatet blir sakta men säkert varmare i landet så förkortas även vintern något. Med inomhushallar är tanken att sporten skall kunna utföras, oavsett väder utomhus. Ett exempel på detta är skidanläggningar som byggs inomhus, det är då möjligt att kunna åka skidor även mitt i vintern. Perfekt för den som vill åka året runt och även för de som tävlar i sporten, att alltid kunna ligga i träning.