Bandy på is

juni 24, 2018

Ibland kan det råda förvirring mellan bandy och innebandy. Det korrekta är att enbart benämningen bandy spelas på is och det spelas under vinterhalvåret. Innebandy är en sport som sker inomhus och kan spelas året runt. Så det gäller att hålla ordning på begreppen för att klargöra exakt vilken sport det menas. Ibland kan uttrycket isbandy nämnas, detta är just för att förtydliga att det är bandyn på is som avses.

Isbandy

Bandy är en sport liknande ishockey, men även att jämföra med innebandy. Bandy spelas med , bollen är vanligast orange till färgen och detta för att den skall vara synbar utomhus i alla väder. Det är inte ovanligt att behöva spela bandy när det snöar och även är dimmigt, med detta i åtanke är det ganska självklart att bollen behöver vara synbar.

Bandy spelas på en stor plan och alla bär skridskor. Det är en sport som går fort, framförallt när den lilla bollen slås iväg, då kan det vara svårt att hänga med och se var bollen befinner sig. En match spelas under 90 min, det är därmed en väldigt lång match och många chanser till att göra mål.