Bästa smartklockan för din träning

oktober 16, 2019

Smartklockor är något som har blivit otroligt populärt den senaste tiden och de används såväl i vardagen som i samband med träning. Många menar att smartklockan till och med är det perfekta komplementet till din vanliga mobiltelefon. Naturligtvis kommer den med den uppenbara funktionen att berätta för dig vilken tid det är, men den kan även skicka notifikationer till dig om vad som händer på din mobiltelefon eller hjälpa dig att följa din träning på ett bättre sätt. På marknaden idag finns det mängder med olika typer av smartklockor att välja mellan och alla har de sina egna fördelar och egenskaper, t.ex. röststyrning, GPS eller mätning av hjärtfrekvens. Smartklockan gör det, i vissa fall, även möjligt för dig att se dina sömnmönster.

Ett mycket vanligt missförstånd är att smartklockan är något som bara används av den “riktiga nörden” som vill ha mer än en accessoar på handleden, men så är alltså inte fallet. Klockorna är riktigt snygga och stiliga, samtidigt som de är välgjorda och kan påverka din vardag till det positiva. Här nedan kan du läsa om de klockor som har genomgått ett “bäst i test”, för att sedan hamna på topp 3.

1. Fitbit Charge 3 – Denna smartklocka har blivit otroligt populär och älskas av fitnessmänniskor över hela världen. Designen är stilren och klockan väger inte mycket, vilket gör att den inte kommer vara ivägen för din träning. Förutom enkelheten i klockan är även skärmen stor och tydlig. Däremot finns den enbart i svart och vitt och det finns heller ingen GPS-tracker installerad. Trots det är Fitbit Charge 3 en av de mest populära träningsklockorna som du får till ett väldigt förmånligt pris.

+ Hjärtfrekvensmätare

+ Vattensäker

+ Kompatibel med iOS och Android

2. Garmin Vivosmart 4 – På plats nummer två hittar du Garmin Vivosmart 4. Det som gör den här klockan lite extra unik är att den meddelar dig hur din engerinivå ser ut i kroppen. Det betyder att klockan kommer att kunna informera dig om när din energinivå är som bäst för träning, så att du kan få igenom ett mer optimalt pass. Naturligtvis är även denna klocka vattentät, så att du mer än gärna kan använda den i samband med vattensporter. Den långa batteritiden som klockan har gör att du kan använda den i upp till 7 dagar.

+ Vattentät

+ Mäter din energinivå

+ Hjärtfrekvensmätare

3. Huawei Band 3 Pro – Med en mycker snygg design och riktigt bra funktioner hamnar Huawei Band 3 Pro på plats nummer 3. Är du på en strikt budget är detta det tveklöst bästa alternativet. Klockans batteri håller i upp till hela 14 dagar och har även en GPS-tracker inbyggd. Även här hittar du en hjärtfrekvensmätare som håller koll på pulsen åt dig och du kan även njuta av den färgglada och relativt stora skärmen.

+ GPS-tracker

+ Vattentät

+ 14 dagars batteritid