Innebandy

februari 7, 2018

Det finns många sporter att finna utbud av, som sker både utomhus och inomhus. Det bör finnas så pass många träningsformer idag att alla skall hitta något som tilltalar en själv. Det är ej längre enbart de större sporterna som råder, utan fler sporter skapas för att bidra till mer variation på marknaden.

Boll och klubba

Bollsporter har alltid varit stora sporter och så kommer det att vara många år framöver då det är så utspritt som det är både på den svenska och utrikes marknaden. Vad som i Sverige är en känd sport vad kommer till bollar är innebandy. Innebandy är en sport som ofta introducerar till barn som spelar fotboll, vanligen är det då innebandy som spelas på vintern och sedan fotboll på sommaren. Innebandy sker i två lag där det gäller att göra flesta mål, som redskap finns en innebandyboll och varsin innebandyklubba.

Sverige ligger i framkant vad gäller innebandy. Bara i Sverige finns flera ligor och divisioner och det har gått bra i mästerskap för Sverige inom innebandy. För människor som har så kallad bollkontroll så är det vanligt att bli duktig inom kategorin bollsporter, helt ovanligt är det inte att fotbollsspelare sadlar om till innebandyspelare och vice versa.