Dansa loss

mars 22, 2018

Att finna en träningsform som samtidigt är roligt är målet för många människor, just för att kunna hålla sig i form samtidigt som det är glädje. Då blir det inte träning på samma sätt, det sker istället en lycka i kroppen samtidigt som en tränas. Det tränas då inte bara för tränandets skull. En variant av träning som många ägnar sig åt, dels främst för att det finns ett intresse bakom, är dans.

Dans

Dans är en träningsform som tränar hela kroppen vid stående rörelser. Dans sätter igång förbränningen i hela kroppen och den är väldigt effektiv. Dans finns i oändligt många stilar och varianter. Allt från lugn dans till fartfylld sådan från start till mål. All dans bränner kalorier, oavsett om det är lugn eller tempo i dansen.

Sverige har influerats av många andra länder när det kommer till dans. Zumba är en dansstil, som numera också blivit en populär träningsform. Zumba utförs till taktisk musik och det är tempo genom hela dansen. Det är rörelser med benen, svängningar med armarna och höften som skall hinna med i dansen. Det kan krävas några gånger innan rytmen sitter i kroppen, men när den väl finns där så går det lättare att hänga med och högt tempo kan hållas dansen igenom. Detta utförs även i grupp vilket är extra roligt att dansa tillsammans med andra.

Annan dans som också har influens från Afrika är den afrikanska dansen. Den är lik Zumban i den mening att det är högt tempo, det är många rörelser att hänga med i men framför allt är det en uppskattad dans och rolig variation till de andra danser som erbjuds.