Sporter för barn

oktober 11, 2018

Vissa sporter är mer populära än andra, men för barn är fotbollen den allra största sporten i Sverige. Det kommer fler och fler alternativ på sporter att börja på för barn, vilket ger variation för de som vill gå på olika eller för de som ej lockas av de tidigare sporterna.

Fotboll är en tacksam sport som också är populär. Den är tacksam på så sätt att det finns väldigt många klubbar som erbjuder detta för alla ålderskategorier, det är även en sport som går att spela året runt. Då den även är så pass populär så är det också lätt att locka barn till sporten och reglerna är relativt kända för alla så att det är lätt att komma in i sporten.

Precis som för alla människor så mår barn bra att röra på sig dagligen. Skolorna erbjuder oftast gymnastik två gånger per vecka enligt läroplanen, men barn behöver röra på sig mycket mer än så. Då det är skola fem dagar av sju så är det bra att ha fasta aktiviteter så att det blir rutin på rörelsen och att det blir en naturlig del av vardagen. Rörelse i tidig ålder kan uppmuntra till fortsatt rörelse under resterande uppväxt också.