Saker att tänka på när man ska sälja bil

juli 12, 2018

När det är dags för den gamla kärran att bli utbytt finns det en och annan sak som man ska ha i åtanke. Det är inte bara att säga “till salu” och tro att någon ska komma och betala det begärda priset och så är det klart. I dagens samhälle är det många faktorer som spelar in och det finns många olika kanaler som man kan välja att försöka sälja sin bil genom. Vilken som är bäst för just dig är svårt att säga, man måste helt enkelt få prova sig fram för att se vilket sätt som fungerar bäst. Det handlar ju även om att man ska få ut så mycket pengar som möjligt, eller i alla fall så mycket som man själv har räknat med. Det kan dock bero på värdeminskningen och om bilen har fått ta mycket stryk, så kanske man inte kan kräva sådär jättemycket för den i slutändan.

Sälj och köp fordon på auktion

Om man tänker sig att man ska sälja sin bil och inte vet exakt var man ska göra detta så finns det alltid auktioner som man kan gå till. Där får man dock vara medveten om att priset inte reflekterar det riktiga marknadsvärdet med 100%. Det kommer helt enkelt bli ett pris som landar där utbud och efterfrågan möts just för stunden och med de parter som är inblandade på just det stället. Ibland kan det bli lyckat men om man inte har bråttom med att få sin bil såld så kanske det finns några bättre sätt att sälja bilen på. Det finns ju nämligen så många kanaler man kan marknadsföra sina bilar på i dagens samhälle.

Lägg ut annonser på olika hemsidor

Det är smart att man idag kan lägga ut sin bil i olika annonser och på olika hemsidor. Man kan välja antingen sidor som är mer fokuserade på bilar eller så kan man välja sidor som är öppna för vem som helst att köpa och sälja vad de vill. Exempel på hemsidor är bland annat Tradera, Blocket och Facebook. Man kan där få kontakt med folk som bor i närheten av en själv eller som är intresserade av att komma och hämta ens produkter på en annan ort. I vissa fall så vill kanske någon väldigt gärna ha en bil som någon annan säljer och då kan de tänka sig att resa land och rike runt för att få tag på den. Om du däremot ska sälja en vanlig bil av ett vanligt märke så kanske det räcker med att marknadsföra din bil i det geografiska närområdet där du bor. Får du den inte såld så kanske du har satt ett för högt pris.