Vardagsträning

juli 17, 2018

För vissa kan det vara svårt att få till det att komma iväg till ett gym eller hålla på med en eller flera sporter. Men då är det bra att veta att det finns sätt att få sin träning ändå och då med ganska enkla och smidiga knep, samt att det dessutom är helt gratis. Framför allt kommer hälsan bli så mycket bättre.

Visserligen kanske man äter kostersättning såsom yokebe eller liknande för att man vill gå ner i vikt, men det är faktiskt viktigare att röra på sig. Det gör att det inte blir några problem att gå ner de där förrädiska extra kilona som kom under semestern eller om man har ett arbete som är stillasittande.

Motion i vardagen

Att få in träning under sin vardag är perfekt, vilket gör att man inte behöver ha dåligt samvete för man inte gör något för att se till att röra på sig. I och med att man rör sig mer i vardagen minskas risken för att få hjärt- och kärlsjukdomar och det är en av de fördelar med vardagsmotion. Något man bör ha i åtanke är att varje rörelse och extrasteg man tar, räknas.

Här kommer några av de tips som gör det enkelt att påverka och dessutom påverkar hälsan positivt:

  • Hoppa av en busshållplats tidigare och gå den sista biten till och från jobb.
  • Bli en nattvandrare. Det innebär att man frivilligt går ute på kvällar och nätter för att finnas där för ungdomar. Finns många organisationer och kommuner som erbjuder den typen av aktivitet och det kan till och med innebär att man kan få ersättning av något slag för sin goda vilja.
  • Stå upp och arbeta, speciellt viktigt om man har ett stillasittande arbete.
  • Ta trappor istället för att ta hissen. Är det många våningar, stig av hissen en eller två våningar tidigare i så fall.
  • Turista i din egen stad, promenera runt och upplev staden på ett helt nytt sätt.
  • Cykla till och från jobb. Miljömedvetet och samtidigt nyttigt.
  • Städa, rensa ogräs, skotta snö, tvätta bilen, klipp gräset eller bara leka med barnen är bra sätt att röra på sig och som samtidigt gör nytta.

Busa med barnen

Se till att få in bus på schemat under helgerna, då hela familjen hittar på något extra skoj. Istället för att sitta framför datorer och med mobilerna hela helgen, gör sådant du själv gjorde som barn och då tillsammans med dina egna barn. Det kan bli riktigt kul!

Låt barnen få leka personlig tränare och på så vis få bestämma vad man ska göra. Både kul och spännande på en och samma gång. Lek lekar som är aktiva, allt från kurragömma och hoppa från sten till sten, till att klättra i träd och bygga kojor. Perfekt sätt att göra något tillsammans. Bättre än så kan det knappast bli!