Spela med händerna

december 21, 2018

 

Sport finns det många former att välja på, oavsett om det handlar om att spela med en boll eller bara använda den egna kroppen som redskap. Sporter där vissa kroppsdelar tränas mer än andra och sporter där rörelsemönster kan ges att hela kroppen tränas. Beroende på var intresset finns så finns det goda chanser att få ägna sig åt att göra det en själv vill göra. Att prova nya sporter går också att göra då många erbjuder nybörjargrupper och även prova på gång.

Bollsporter

Bollsporter är något som det finns många olika alternativ till så som innebandy, fotboll, badminton, tennis och handboll. Detta var bara ett axplock på några större kända sporter. Handboll är en kategori som är relativt i stor i Sverige. Det är en lagsport där det spelas med händerna, två lag mot varandra där flest antal mål i en match vinner. Det är en sport som ofta introduceras redan i skolan. På idrottslektionerna har flertalet fått prova på sporten. Redan då upptäcks det att det kan vara klurigare än det ser ut, framförallt när det kommer till fotarbetet. Inte mer än tre steg får tas med bollen i hand, sedan måste den antingen studsas eller passas vidare. För en van spelare är detta desto lättare , då hamnar stegen i ryggmärgen. I början dock är det lätt att se att många springer och räknar på stegen innan tekniken har inkommit.

Sverige har en stor liga inom handboll med elitspelare. Många kända namn har funnits med genom åren och inte dör allt för länge sen blev det ett generationsbyte i topplaget med flera nya namn. Sverige står sig väldigt bra inom sporten utomlands, kommer långt i stora turneringar på internationell nivå. Detta är glädjande och det visar även att sporten är en känd sport inom landet där många börjar på och finner det roligt.

För den som inte vill elitsatsa så finns det naturligtvis många lag på en annan nivå att delta i. För de som vill satsa så finna det många divisioner att få göra detta i. Men allt handlar inte om tävling för alla, varpå det är både bra och roligt att det finns lag och ligor som riktar sig till de som vill utföra sporten på en annan nivå, bara för att de tycker det är roligt!