Sportliga aktiviteter för hela familjen

december 3, 2018

Tillhör du en väldigt aktiv familj som älskar att utföra olika aktiviteter tillsammans? Kanske delar ni ett stort intresse för olika sporter och vill testa på nya varianter varje gång ni hittar på något med varandra?

Det finns flera olika sportliga aktiviteter som kan passa för din familj, både för dig som har små och stora barn. Idrottsföreningar anordnar ett flertal olika “prova på”- dagar för vanliga sporter som exempelvis tennis, fotboll, handboll och ishockey. En sport som däremot inte går att prova på och som kanske anses vara en lite annorlunda aktivitet som passar den som älskar fart och snabba hastigheter perfekt är sporten Gokart!

Vad är Gokart och hur fungerar sporten?

Gokart är en bilsport som hålls på flera speciella racingbanor både inom och utomhus runt om i landet. Bilarna har en hastighet som är mellan 5 till 12 hästkrafter vilket helt enkelt innebär att bilen är mycket snabb och smidig vilket gör att den enkelt kan susa förbi både publiken och sina motståndare.

För att kunna vara med och delta i sporten måste man vara 7 år gammal, men det är inte förrän det året som man fyller 8 år som man faktiskt får börja tävla på riktigt. Många professionella åkare börjar redan utöva sporten i tidig ålder för att kunna utveckla sina färdigheter för att göra sig redo inför att medverka i världskända tävlingar som VM.

I Sverige finns det flera olika tävlingsklasser för den som är intresserad av Gokart, närmare bestämt 8 stycken. Dessa klasser riktar sig främst till unga förare som är mellan 7 till 15 år gamla. Det

enda undantaget är tävlingsklassen Rotax DD2 Masters som riktar sig till personer som är 32 år eller äldre. Detta är för att denna tävling riktar sig till så kallade “värstingar” inom sporten.

Utöver de svenska tävlingsklasserna finns det även ett flertal olika internationella också. Dessa tävlingar riktar sig främst till ungdomar i åldern 12, 15 och 18 år.

Sveriges bästa Gokartåkare just nu

Just nu är Sveriges bästa Gokartåkare en ungdom som varit aktiv inom sporten i 8-9 år och aktivt tävlat under 7 års tid. Denna kille heter Hannes och har precis vunnit svenska mästerskapet för åldersklassen 13 – 16 åringar.

Så kanske är det inte helt fel att introducera sporten för ditt barn nästa gång ni ska utföra en sportig aktivitet med varandra?

En rolig aktivitet tillsammans för hela familjen

Har ni planer på att någon gång ta en weekend till Sveriges huvudstad? Då kan jag nästintill lova er att ni inte kommer bli besvikna om ni testar en av Stockholms många gokartbanor tillsammans med ett par vänner eller för att fira ett barns födelsedag.

Gokart Stockholm erbjuder många olika aktiviteter som bland annat 3- kamp, 5- kamp och Family Trophy där hela familjen får testa på att åka Gokart men även andra roliga aktiviteter. Något varje barn måste få uppleva!